Kesäkauden viimeiset ja syyskauden ensimmäiset kurssit julkaistu

Kesä alkaa olla lopuillaan ja kurssitarjontaan on nyt päivitetty kesäkauden viimeiset villiyrttiretket Vantaankoskelle sekä elokuun lopussa yhteistyössä Nature bu Ampun kanssa villiyrtti ja -kosmetiikkakurssi Sipoossa.

Kesäkauden loputtua on aika keskittyä taas kosmetiikkakursseihin ja vuorossa on viime vuoden suosittu hoitavat salvat -kurssi sekä villiyrttinen saippua -kurssi. Molemmilla kursseilla päästään hyödyntämään villiyrttejä monipuolisesti sekä opitaan uutta niiden käytöstä kosmetiikassa.

Villiyrttinen saippua, jossa ruiskaunokkia.

Marras- ja joulukuun kurssitarjonta päivittyy myöhemmin syksyllä.

Mikäli mieleistä kurssia ei löydy, voit toivoa kursseja sähköpostilla info@luonnostaarkeen.fi tai pyytää tarjouksen yksityiskurssista.

Syyskauden kurssitarjonta on nyt päivitetty

Villiyrttikausi lähenee jo hurjaa vauhtia loppuaan, vaikka onneksi on vielä muutama kuukausi aikaa kerätä talven varalle varastoja. Oma katseeni siirtyy jo syksylle ja syksyn kosmetiikanvalmistuskursseihin.

Syksyllä pääsemme nauttimaan kesän muistoista ja käyttämään villiyrttejä kosmetiikan raaka-aineena. Tarjolla on yrttisaippuakurssia, yrttisalvakurssia, villiyrteistä valmistettua kylpysuolaa, huulirasvan valmistusta sekä kausi huipentuu joululahjapajaan, jossa pääsemme valmistamaan yhteensä 15 tuotetta!

 

Kursseille on rajoitettu määrä paikkoja, joten kannattaa varata omansa ajoissa!

Villiyrttikausi lähestyy

Nyt, kun päivät alkavat olla pidempiä ja valoisampia ja kuljemme pikku hiljaa kohti kevättä ja kesää, on hyvä aika alkaa päivittää omia tietojaan villiyrteistä ja valmistautua kevään keruukauden alkuun. Tämän vuoksi olen päättänyt pitää ensimmäisen avoimen villiyrttiluennon lauantaina 10.3.  klo. 14 – 15 Oulunkylän kirjastossa osoitteessa Kylävanhimmantie 27. Paikka sijaitsee aivan Oulunkylän juna-aseman vieressä ja bussilla tulijat pääsevät paikalle busseilla 64, 52, 61 tai 69. Luento sopii hyvin aloitteleville kerääjille tai muille villiyrteistä kiinnostuneille.

Luennolla keskitymme tunnistamaan yleisimpiä kaupunkiympäristössä kasvavia villiyrttejä. Opettelemme keräämisen perusteet ja tutustumme villiyrttien käyttötarkoituksiin. Aikainen kurssiajankohta mahdollistaa sen, että olet valmistautunut ja pääset aloittamaan villiyrttien keräämisen heti, kun niiden kasvukausi alkaa huhti – toukokuussa.

Luennon kesto on noin tunnin ja hinta on 20 € / hlö. Hintaan sisältyvät luento ja yrttitee. Otathan mukaasi muistiinpanovälineet, jotta voit palata luennon aiheisiin vielä myöhemminkin.

Voit ilmoittautua mukaan villiyrttiluennolle joko sähköpostitse luonnostaarkeen@gmail.com, jolloin vahvistan ilmoittautumisesi sähköisesti ja lähetän laskun luennosta sähköpostitse tai hoitaa ilmoittautumisen ja maksun suoraan verkkokaupan kautta, jossa löydät kurssin kohdasta palvelut. Ilmoittautuminen luennolle aukeaa 15.1.2018.

Tee itse kosmetiikkaa pikkujoulupajassa!

Luonnosta arkeen tarjoaa nyt pikkujouluihin kosmetiikkapajatoimintaa. Voit valmistaa tuotteita joko itselle tai lahjaksi mukavan yhdessäolon merkeissä omassa kodissasi tai työpaikallasi asiantuntevan opettajan avustuksella.

Kehäkukkia voi käyttää kosmetiikan valmistuksessa.

Kosmetiikkakurssin minimiosallistujamäärä on 4 henkeä ja se kestää noin kaksi tuntia riippuen osallistujamäärästä. Hintaan sisältyy:

  • Pieni alustus luonnonkosmetiikan maailmaan
  • Kahden tai kolmen tuotteen valmistus
  • Opastus tuotteiden valmistukseen
  • Raaka-aineet
  • Muut materiaalit
  • Välineet

Pikkujoulupajan hinta on 39 € / hlö.

Varaa oma pikkujoulupajasi osoitteesta: luonnostaarkeen@gmail.com.

Tervetuloa mukaan ammentamaan hyvinvointia luonnosta arkeen!

Olen jo useamman vuoden ollut kiinnostunut ihmisten ja erityisesti työntekijöiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja työssäjaksamisesta sekä jaksamisesta ylipäätänsä. Itse ammennan hyvinvointia luonnosta ja haluan auttaa myös muita löytämään luonnon parantavan voiman.

Luonto ei kuitenkaan yksin auta jaksamisessa vaan siitä pitää itse pitää huolta ja osata huomata hälytysmerkit ajoissa. Jaksamisessa hälytysmerkkejä ovat jatkuva väsymys ja/tai univaikeudet, univaikeuksien kautta syntynyt univaje ja ylikierroksilla käyminen, kyynistyminen, elämän ilon kadottaminen sekä työn merkityksen kadottaminen ja unohtaminen.

Jokaisella on vastuu omasta jaksamisesta tiettyyn rajaan saakka. Myös työnantajan tulisi tukea työntekijää jaksamisessa. Itse pyrin tukemaan työntekijöitä oman jaksamisen tunnistamisessa ja omien resurssien kartoittamisessa sekä antamaan neuvoja siihen, miten omaa stressiä voi vähentää ja työtaakkaa keventää.

Luonnossa liikkumisen on tutkitusti todettu vähentävän stressiä. Siksi haluan muun tuen ohella tarjota ihmisille matalan kynnyksen luontopalveluita. Tarjoan mahdollisuuksia saada luonnossa liikkumisesta enemmän irti oppien uutta.

Hyvinvointi on monen tekijän summa. Siksi onkin tärkeää keskittyä kokonaisuuteen yksittäisten tekijöiden sijasta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee oman mielen rauhoittumisesta ja mieluisten asioiden tekemisestä. Lähde mukaan oppimaan ja rentoutumaan!