Syyskauden kurssitarjonta on nyt päivitetty

Villiyrttikausi lähenee jo hurjaa vauhtia loppuaan, vaikka onneksi on vielä muutama kuukausi aikaa kerätä talven varalle varastoja. Oma katseeni siirtyy jo syksylle ja syksyn kosmetiikanvalmistuskursseihin.

Syksyllä pääsemme nauttimaan kesän muistoista ja käyttämään villiyrttejä kosmetiikan raaka-aineena. Tarjolla on yrttisaippuakurssia, yrttisalvakurssia, villiyrteistä valmistettua kylpysuolaa, huulirasvan valmistusta sekä kausi huipentuu joululahjapajaan, jossa pääsemme valmistamaan yhteensä 15 tuotetta!

 

Kursseille on rajoitettu määrä paikkoja, joten kannattaa varata omansa ajoissa!

Villiyrttikausi lähestyy

Nyt, kun päivät alkavat olla pidempiä ja valoisampia ja kuljemme pikku hiljaa kohti kevättä ja kesää, on hyvä aika alkaa päivittää omia tietojaan villiyrteistä ja valmistautua kevään keruukauden alkuun. Tämän vuoksi olen päättänyt pitää ensimmäisen avoimen villiyrttiluennon lauantaina 10.3.  klo. 14 – 15 Oulunkylän kirjastossa osoitteessa Kylävanhimmantie 27. Paikka sijaitsee aivan Oulunkylän juna-aseman vieressä ja bussilla tulijat pääsevät paikalle busseilla 64, 52, 61 tai 69. Luento sopii hyvin aloitteleville kerääjille tai muille villiyrteistä kiinnostuneille.

Luennolla keskitymme tunnistamaan yleisimpiä kaupunkiympäristössä kasvavia villiyrttejä. Opettelemme keräämisen perusteet ja tutustumme villiyrttien käyttötarkoituksiin. Aikainen kurssiajankohta mahdollistaa sen, että olet valmistautunut ja pääset aloittamaan villiyrttien keräämisen heti, kun niiden kasvukausi alkaa huhti – toukokuussa.

Luennon kesto on noin tunnin ja hinta on 20 € / hlö. Hintaan sisältyvät luento ja yrttitee. Otathan mukaasi muistiinpanovälineet, jotta voit palata luennon aiheisiin vielä myöhemminkin.

Voit ilmoittautua mukaan villiyrttiluennolle joko sähköpostitse luonnostaarkeen@gmail.com, jolloin vahvistan ilmoittautumisesi sähköisesti ja lähetän laskun luennosta sähköpostitse tai hoitaa ilmoittautumisen ja maksun suoraan verkkokaupan kautta, jossa löydät kurssin kohdasta palvelut. Ilmoittautuminen luennolle aukeaa 15.1.2018.

Korun tarina

Korujen tekemisessä on parasta se, jos tietää jo etukäteen kenelle korua tekee. Kävipä tässä taannoin niin, että eräs herrasmies osti minulta ruusukorvakorut antaakseen ne puolisolleen. Puoliso oli ilahtunut kovin lahjasta laittanut korut heti korviin lähtiessään asioille lahjan saatuaan.

Seuraavana päivänä kyseinen herrasmies kertoi, että toinen koukkukorvakoruista oli pudonnut naisen korvasta. Hän oli huomannut asian illalla kotiin tullessaan.

Alkoi materiaalien etsiminen. Onneksi ruusuista oli jäljellä vielä samaa erää, joten sain kuivatettua saman värisiä ruusun terälehtiä kuin mitä naisen kadottamassa korussa oli. Tämän jälkeen valoin erän hartsia, johon upotin ruusun terälehtiä. Hartsin kuivuttua hioin korun. Pyysin mieheltä vielä kuvan säilyneestä korusta, jotta sain varmasti tehtyä korusta samanlaisen.

Tänään pääsin toimittamaan korun kadonnen tilalle. Parasta on, että kaikille jäi hyvä mieli.

 

Tee itse kosmetiikkaa pikkujoulupajassa!

Luonnosta arkeen tarjoaa nyt pikkujouluihin kosmetiikkapajatoimintaa. Voit valmistaa tuotteita joko itselle tai lahjaksi mukavan yhdessäolon merkeissä omassa kodissasi tai työpaikallasi asiantuntevan opettajan avustuksella.

Kehäkukkia voi käyttää kosmetiikan valmistuksessa.

Kosmetiikkakurssin minimiosallistujamäärä on 4 henkeä ja se kestää noin kaksi tuntia riippuen osallistujamäärästä. Hintaan sisältyy:

  • Pieni alustus luonnonkosmetiikan maailmaan
  • Kahden tai kolmen tuotteen valmistus
  • Opastus tuotteiden valmistukseen
  • Raaka-aineet
  • Muut materiaalit
  • Välineet

Pikkujoulupajan hinta on 39 € / hlö.

Varaa oma pikkujoulupajasi osoitteesta: luonnostaarkeen@gmail.com.

Tervetuloa mukaan ammentamaan hyvinvointia luonnosta arkeen!

Olen jo useamman vuoden ollut kiinnostunut ihmisten ja erityisesti työntekijöiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja työssäjaksamisesta sekä jaksamisesta ylipäätänsä. Itse ammennan hyvinvointia luonnosta ja haluan auttaa myös muita löytämään luonnon parantavan voiman.

Luonto ei kuitenkaan yksin auta jaksamisessa vaan siitä pitää itse pitää huolta ja osata huomata hälytysmerkit ajoissa. Jaksamisessa hälytysmerkkejä ovat jatkuva väsymys ja/tai univaikeudet, univaikeuksien kautta syntynyt univaje ja ylikierroksilla käyminen, kyynistyminen, elämän ilon kadottaminen sekä työn merkityksen kadottaminen ja unohtaminen.

Jokaisella on vastuu omasta jaksamisesta tiettyyn rajaan saakka. Myös työnantajan tulisi tukea työntekijää jaksamisessa. Itse pyrin tukemaan työntekijöitä oman jaksamisen tunnistamisessa ja omien resurssien kartoittamisessa sekä antamaan neuvoja siihen, miten omaa stressiä voi vähentää ja työtaakkaa keventää.

Luonnossa liikkumisen on tutkitusti todettu vähentävän stressiä. Siksi haluan muun tuen ohella tarjota ihmisille matalan kynnyksen luontopalveluita. Tarjoan mahdollisuuksia saada luonnossa liikkumisesta enemmän irti oppien uutta.

Hyvinvointi on monen tekijän summa. Siksi onkin tärkeää keskittyä kokonaisuuteen yksittäisten tekijöiden sijasta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee oman mielen rauhoittumisesta ja mieluisten asioiden tekemisestä. Lähde mukaan oppimaan ja rentoutumaan!